Gratis hulp en advies Meer informatie

Er zijn zojuist nieuwe producten toegevoegd! Kom meer te weten

Express-leveringsopties zijn nu beschikbaar. Kom meer te weten

Zomeruitverkoop nu van start!

10% korting op alle assortimenten op de hele site!

ZOMERVERKOOP10
  • Snelle wereldwijde levering

  • Alleen producten van topkwaliteit

  • Snelle verzending van alle artikelen

  • Livechatfaciliteit beschikbaar

Hoe een oprit of terras met blokbestrating af te dichten - toepassingsgids

Billyjoe Jarvis |

How to seal a block paving driveway or patio - application guide

INVOERING

Het afdichten van blokbestrating is een eenvoudige klus – en met de juiste materialen zorgt u ervoor dat uw oprit of terras er jarenlang fantastisch blijft uitzien. Met een beetje regelmatig onderhoud beschermt de afdichting uw verharde oppervlakken tegen de elementen en voorkomt het de groei van onkruid, zodat uw verharde oppervlakken er zo goed als nieuw uit blijven zien.

We hebben het reinigings- en applicatieproces hieronder gedetailleerd beschreven. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande bestrating. Zorg ervoor dat nieuwe bestrating 28 dagen vóór het aanbrengen van een sealer op de grond ligt, om er zeker van te zijn dat er geen uitbloeiingen ontstaan.

De producten die wij voor de klus aanbevelen hebben we in onderstaande gids aan elkaar gekoppeld, er kunnen ook andere producten worden gebruikt, maar deze producten zijn door onszelf uitgeprobeerd en zijn naar onze mening de beste producten voor de klus.
 
 

UW TERRAS OF OPRIT REINIGEN - STAP 1

De eerste stap is altijd het schoonmaken van uw oprit. Een goede voorbereiding is de sleutel tot een langdurige, goed presterende sealercoating.

STAP 1a: Verwijdering van schimmels, algen en korstmossen (indien van toepassing)

Voor relatief schone oppervlakken is een hogedrukreiniger vaak voldoende. Voor oppervlakken met veel schimmel-, algen- of korstmossen raden wij echter ten zeerste aan om de Everest Trade Paints Ultieme opritreiniger dit is een zeer eenvoudig te gebruiken product dat alle schimmels, korstmossen en algen die zich op de blokken ophopen, doodt.

Gewoon verdunnen volgens de instructies, vervolgens met een lagedrukwatersproeier of gieter voorzien van een roos het gebied verzadigen en laten drogen. Dit product is een biocide en doodt de gezwellen en voorkomt tegelijkertijd verdere hergroei.

 

STAP 1b: Olievlekken verwijderen (indien van toepassing)

Voor het verwijderen van hardnekkigere olie- of vetvlekken adviseren wij Everest Trade Paints olievlekverwijderaar . Giet het product op de olie- of vetvlek en zorg ervoor dat de vlek volledig bedekt is. Breng het product niet te veel aan, zorg ervoor dat de vlek bedekt is met een dunne laag. Gewoon laten staan ​​totdat het volledig droog is (minimaal 3-4 uur). Koude of vochtige omstandigheden vertragen de droogtijden. Eenmaal gedroogd, moet het gebied worden geveegd met een stijve bezem om het gedroogde product te verwijderen. Spoel het behandelde gebied af om er zeker van te zijn dat alle poederresten volledig zijn verwijderd.

 

STAP 1c: Het oppervlak onder hoge druk reinigen.

Deze stap is niet optioneel en moet worden uitgevoerd als u een van de bovenstaande producten heeft gebruikt of niet.

Was het oppervlak onder hoge druk om eventuele verontreinigingen te verwijderen. We raden ook aan om de voegen LICHT onder druk te wassen om een ​​beetje van het oude zand te verwijderen, zodat er ruimte ontstaat voor het nieuwe zand dat u later gaat toevoegen.

Welke reinigingsmethode u ook kiest, vergeet niet om uw oprit volledig te laten drogen.
 

SCHUREN / OPNIEUW SCHUREN VAN VERBINDINGEN - STAP 2

Zodra uw oprit schoon en droog is, gebruikt u een bezem en voegzand (of ovengedroogd zand) om de voegen tussen de stenen te vullen. Borstel een dunne laag zand over het hele gebied en beweeg de bezem heen en weer om alle voegen op te vullen. Zorg ervoor dat het zand een consistent niveau heeft. Het zand moet zich ongeveer 1 cm onder de voorkant van het blok bevinden om te voorkomen dat het zand in contact komt met de rol bij het aanbrengen van de Block Paving Sealer. Veeg de rest van het voegzand weg, zodat u klaar bent om het gebied af te dichten.
 
 

AANBRENGEN VAN DE BLOKKETTINGSEALER - STAP 3

De onderstaande droogtijden en dekkingsinformatie zijn gebaseerd op onze aanbevolen Block Bestrating Sealer: Everest Trade - Block Paving Sealer - High-Performance - Premium Polyurethaan Sealer , Dit is een zeer duurzame, langdurige block bestrating sealer die perfect is voor huishoudelijk, commercieel en industriële oppervlakken.

Voordat u begint met het afdichten van het gebied, moet u ervoor zorgen dat er gedurende ten minste 24 uur geen regen wordt verwacht, zodat de sealer kan drogen.

Blokbestratingsealers kunnen worden aangebracht met spuitmachines, rollen of borstels. Spuittoestellen zullen de beste resultaten opleveren, omdat het minder waarschijnlijk is dat de Block Paving Sealer de geschuurde voegen zal verstoren. Kwasten en rollen zijn prima om aan te brengen, maar wees voorzichtig bij het afdichten van voegen voor het beste resultaat.

AANBEVOLEN TOEPASSINGSHULPMIDDELEN

De spuit die wij aanbevelen is de: Marolex Industry 12 - 12 Liter Professionele Spuit
De door ons aanbevolen rollenset is de: ProDec Professional 12" Roller Application Kit - Dubbele arm

Breng de eerste laag Block Paving Sealer aan en zorg ervoor dat deze goed tussen de voegen wordt aangebracht. Bij voldoende dekking wordt de kleur van het voegzand donkerder. Voor de eerste laag dekt u doorgaans ongeveer 5 m² per liter sealer. Als u meer dan dit toevoegt, kan het mengsel te dik zijn om het sealproces te starten. Leg minder neer en je krijgt geen volledige dekking. Afhankelijk van het weer 3-4 uur laten drogen.

Zodra de eerste laag droog is en niet meer plakkerig aanvoelt, kunt u beginnen met het aanbrengen van de tweede laag. De tweede laag kan op dezelfde manier worden aangebracht, maar zal een groter oppervlak bestrijken omdat het oppervlak minder poreus is en ongeveer 7 m² bestrijkt  per liter. Laat het gebied minimaal 24 uur drogen, zodat de kit volledig kan inwerken. In de zomer moet u enkele uren wachten voordat u erop loopt, of een dag voordat u over de oppervlakte gaat rijden. Zorg er in de winter voor dat u het gebied nog langer verkeersvrij houdt.
 
 

HELEMAAL KLAAR

Dat is het! Dat is alles wat nodig is om uw oprit of terras jarenlang af te dichten tegen weersschade, verkleuring, biologische groei en algemene slijtage.

Billy Jarvis - everest paints icon

Written by: Billyjoe Jarvis
on Monday, 24 July, 2023

Join Our Newsletter

Enter your email address below to subscribe to our mailing list. You will receive updates on our new items and any important information regarding everestpaints.com

100% free, Unsubscribe any time!


Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.