Gratis hulp en advies Meer informatie

Er zijn zojuist nieuwe producten toegevoegd! Kom meer te weten

Express-leveringsopties zijn nu beschikbaar. Kom meer te weten

Zomeruitverkoop nu van start!

10% korting op alle assortimenten op de hele site!

ZOMERVERKOOP10
  • Snelle wereldwijde levering

  • Alleen producten van topkwaliteit

  • Snelle verzending van alle artikelen

  • Livechatfaciliteit beschikbaar

Een handleiding voor het schilderen van uw garagevloer - toepassingsgids

Billyjoe Jarvis |

A guide on how to paint your garage floor - application guide

Dit bericht geeft een korte handleiding over hoe u uw garagevloer kunt schilderen.

Als uw vloer is bevlekt met olie, vet en roest, kunt u deze eenvoudig nieuw leven inblazen met een laag betonvloerverf.

Betonvloerverven zijn verkrijgbaar in zowel oplosmiddelgebaseerde (polyurethaan) als watergebaseerde (alkyd en acryl) vormen. Beide verfsoorten zijn geformuleerd om vlekken en slijtage te weerstaan. De polyurethaan vloerverven hebben de neiging om een ​​veel betere slijtvastheid te bieden en zijn meestal gebruikt in industriële omgevingen zoals fabrieken, grote industriële eenheden en distributiecentra, zijn de acryl- en alkydvarianten minder duurzaam, maar het Alkyd-type is veel duurzamer in vergelijking met acryl en kan ook in industriële omgevingen worden gebruikt. Acryl- en alkydvloerverven drogen tot een satijnen afwerking, terwijl polyurethaan de neiging heeft een glanzende afwerking te hebben.

Betonvloerverf op waterbasis is relatief goedkoop en gemakkelijk aan te brengen en is de gebruikelijke keuze voor de meeste mensen die van plan zijn de verf aan te brengen op woongebieden of ruimtes met weinig verkeer. Hoewel garagevloerverf verkrijgbaar is in verschillende kleuren, wilt u misschien een lichte kleur kiezen als u de garage als werkplaats gebruikt. Een lichtgrijs zal bijvoorbeeld meer licht reflecteren dan een donkerdere kleur.

Net als bij verven op waterbasis voor binnenshuis, wordt betonvloerverf aangebracht met gewone verfkwasten en rollen; in tegenstelling tot tweecomponenten epoxyvloerverven, waarvoor duurdere applicatietechnieken nodig zijn. Verven die speciaal zijn gemaakt voor gebruik op betonvloeren moeten zonder extra toevoegingen voldoende slipweerstand bieden. Verven op waterbasis zijn populairder voor huishoudelijk gebruik omdat ze kunnen worden schoongemaakt met water en zeep; terwijl verven op oplosmiddelbasis oplosmiddelen (terpentine) nodig hebben om schoon te maken.

Voorbereiding is de sleutel

Het schilderen van een betonnen garagevloer vergt mogelijk een meer gedetailleerde voorbereiding dan de meeste binnenschilderwerken, omdat het erg belangrijk is om het beton grondig schoon te maken en eventuele schade te herstellen voordat u gaat schilderen. Olie- en vetvlekken belemmeren het vermogen van de verf om zich aan het beton te hechten en kunnen door de afwerking heen bloeden.

Welk type verf je ook kiest, lees de instructies goed door. Besteed bijzondere aandacht aan de voorbereiding van het oppervlak en de temperatuursuggesties, onze vloerverven hebben een minimale verwerkingstemperatuur van 5°C. De meeste verfklussen op garagevloeren die mislukken, doen dit omdat het oppervlak verkeerd is voorbereid of de oppervlaktetemperatuur te laag is om een ​​goede hechting mogelijk te maken. Een hoge luchtvochtigheid kan ook de duurzaamheid van de verfbeurt negatief beïnvloeden.

De garagevloer schoonmaken

Reinig de garagevloer met een bezem en stofzuiger om vuil grondig van de vloer te verwijderen. Vet verwijderen met een ontvetter en een harde borstel. Spoel de ontvetter uit en laat de vloer drogen. Bij zware vlekken kan een hogedrukreiniger nodig zijn.

Ets of was de garagevloer met zuur .

Garagevloerverf hecht het beste als het oppervlak van het beton een enigszins opgeruwde textuur heeft, zoals die van fijn schuurpapier. Garagevloeren die met een troffel tot een glad oppervlak zijn geschaafd, moeten worden opgeruwd om een ​​geschikte textuur voor schilderen te creëren. Dit kan met een etsproduct of zoutzuur (volg altijd zorgvuldig de instructies van de fabrikant). Mogelijk moet u het oppervlak twee keer etsen of wassen om de juiste textuur te verkrijgen. Spoel het beton grondig af om eventuele sporen van chemicaliën te verwijderen en laat het volledig drogen voordat u verder gaat met schilderen.

Als alternatief is het ook mogelijk om een ​​glad betonoppervlak te etsen met behulp van een elektrische slijpmachine of schuurmachine in plaats van chemicaliën te gebruiken. Dit is ook een noodzakelijke stap als u over oude verf heen schildert. Zorg ervoor dat u het geschuurde oppervlak grondig stofzuigt en vochtig dweilt om stof te verwijderen voordat u het gaat verven.

Garagevloerverf aanbrengen

Voordat u de eerste laag gaat verdunnen, moet u bedenken of u eerst een primer/sealer moet aanbrengen.

Normaal gesproken moet u dit aanbrengen als de vloer nog niet eerder is geverfd of als er kaal beton op de vloer ligt.

Vloerprimers en sealers worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de verf volledig aan het beton hecht, waardoor de kans op afbladderen of afbladderen wordt geminimaliseerd, wat kan optreden wanneer de verf niet volledig aan het beton hecht. De primer/sealer dringt dieper in het beton en fungeert als anker waar de vloerverf aan kan hechten.

Nadat u 1 laag vloerprimer/sealer heeft aangebracht en deze volledig heeft laten drogen, kunt u overgaan tot de vloerverf.

Het is het beste om een ​​verfkwast te gebruiken, omdat borstelen beter werkt dan een roller om de verf in het oppervlak te verwerken. Als het echter een groot oppervlak betreft, zullen middelzware rollen ook prima werken. Breng een volledige maar dunne verflaag grondig aan en laat deze vervolgens goed drogen.

De tweede verflaag kan op volle sterkte worden aangebracht, toch adviseren wij deze in een uitroller aan te brengen zodat de verf hard en snel droogt. Aanbrengen met een kwast of een roller. In sommige gevallen kan een derde laag nodig zijn, vooral als het beton een zware structuur heeft. Maak gereedschap schoon met water en zeep.

Vloerverf op waterbasis droogt binnen enkele uren op, maar je kunt hem het beste minimaal een hele dag laten drogen voordat je erop loopt.

Billy Jarvis - everest paints icon

Written by: Billyjoe Jarvis
on Monday, 24 July, 2023

Join Our Newsletter

Enter your email address below to subscribe to our mailing list. You will receive updates on our new items and any important information regarding everestpaints.com

100% free, Unsubscribe any time!


Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.